Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Η Samsung συμφώνησε με την Microsoft για την καταβολή δικαιωμάτων για συσκευές Android

microsoft-samsung

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Microsoft δημοσιοποίησε την υπογραφή συμφωνίας με την Samsung σχετικά με την καταβολή δικαιωμάτων από την δεύτερη στην πρώτη. Τα δικαιώματα τα οποία θα εισπράττει η Microsoft αφορούν τα smartphones και τα tablets της Samsung

. H εταιρεία δεν θέλησε να ανακοινώσει το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει η Samsung στην Microsoft για κάθε Android συσκευή την οποία θα πωλεί. Πέρσι ανάλογη κίνηση υποχρεώθηκε να κάνει η HTC πληρώνοντας δικαιώματα στην Microsoft, για κάθε συσκευή Android. Η συμφωνία επίσης περιλαμβάνει δέσμευση για συνεργασία στην ανάπτυξη και προώθηση των Windows Phone.

Τους τελευταίους τρεις μήνες η Microsoft έχει υπογράψει συμφωνίες σχετικά με το Android με την Acer, την General Dynamics Itronix, την Onkyo, την Velocity Micro, την ViewSonic και την Winstron, σύμφωνα με τους νομικούς της εταιρείας Brad Smith και Horacio Gutierrez. Από την λίστα των μεγάλων κατασκευαστών συσκευών Android η μόνη εταιρεία η οποία δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία είναι η Motorola Mobility. Mοιάζει μάλλον απίθανο οι δύο εταιρείες να καταλήξουν σε συμφωνία χωρίς πρώτα να επισκεφθούν τις δικαστικές αίθουσες, ειδικά τώρα που η Motorola Mobility είναι σε διαδικασία εξαγοράς από την Google. "H εξαγορά της Motorola θα ενδυναμώσει τον ανταγωνισμό με την ενίσχυση της βιβλιοθήκης πατεντών της Google και θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε καλύτερα το Android από αντι-ανταγωνιστικές απειλές προερχόμενες από την Microsoft, την Apple και άλλες εταιρείες", είχε δηλώσει ο Larry Page, Διευθύνων Σύμβουλος της Google για την εξαγορά των 12.5 δις δολαρίων.

Ο Brad Smith και ο Horacio Gutierrez της Microsoft στο κοινό blog post τους με το οποίο ανακοίνωσαν την συμφωνία Μicrosoft-Samsung, δείχνουν να λαμβάνουν υπόψη τους την θέση της Google: "Αντιλαμβανόμαστε πως μερικοί ανταγωνιστές μας - ανάμεσα στους οποίους και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google- έχουν διαμαρτυρηθεί για την δυνητική αρνητική επίδραση των πατεντών επί του Android. Σε αυτούς εμείς απαντάμε: Διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση. Αν οι ηγέτες της βιομηχανίας των κινητών όπως η Samsung και η HTC υπογράφουν τέτοιες συμφωνίες, δεν είναι σαφές τι πρέπει να κάνετε και σεις; Ωστόσο η υπογραφή της συμφωνίας με την Samsung έχει κάποιο άλλο ειδικό βάρος.

Στην περίπτωση της Samsung, η εταιρεία είναι ήδη απασχολημένη με την δικαστική διαμάχη εναντίον της Apple, σε δικαστήρια ανά τον κόσμο. Επιπλέον η Samsung μόλις αυτή την εβδομάδα παρουσίασε το Omnia W με λειτουργικό σύστημα Windows 7.5 (Mango).

Σχόλια  

 
0 #2 Vickey 16-05-2017 14:33
Thanks for finally talking about >Η Samsung συμφώνησε με την Microsoft για την καταβολή δικαιωμάτων για συσκευές Android
Παράθεση
 
 
0 #1 SARMA.GR entopismos 02-07-2014 22:07
Hi Dear, are youu truly visiting this web site daily, iff so tnen you will without doubt obtain good knowledge.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση