Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Ορεινή Κορινθία όπως...Ελβετία

Ο χαρακτηρισμός αυτός που της έχουν δώσει πολλοί για την Ορεινή Κορινθία μοιάζει να επιβεβαιώνεται ήδη από τις αρχές Οκτώβρη. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις κορυφές των βουνών και όλα μυρίζουν Χειμώνα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια εξόρμυση προς τα εκεί.

 goura

Μόνο δύο με δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα, μέσα στα βουνά της Κορινθίας, βρίσκεται το οροπέδιο του Φενεού, που καλύπτει έκταση περίπου 220.000 στρεμμάτων και είναι η πιο όμορφη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας. 

Εκεί βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξα σε υψόμετρο περίπου 900m γεμάτη πεύκα, έλατα και αγριοβελανιδιές. Τα έργα κατασκευής της ξεκίνησαν το 1994 και ολοκληρώθηκαν δύο χρόνια αργότερα. Mέσα της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το Ποντικονήσι της Kορινθίας, μια λωρίδα γης που καταλήγει στο Παλαιομονάστηρο, το ναό του Aγίου Φανουρίου. Eκεί βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Aγίου Γεωργίου, που μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση (στην πλαγιά βόρεια της λίμνης) το 1693.

Η πιο όμορφη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας είναι η περιοχή του Φενεού με κεφαλοχώρι το χωριό Γκούρα. Αναλυτικό αφιέρωμα για την Ορεινή Κορινθία θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες...

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν από την Ορεινή Κορινθία

alogaaloga2aloga3doxa1doxa2doxa3doxa4doxa5goura2goura3monastirimosxariaoropediopanagia_twn_vraxwnpaparounesstenoxionia

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση