Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΡΑΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΛΗΝΑ

Ως Μερκελισμό μπορούμε να ορίσουμε την υποστήριξη των πολιτικών της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μάρκελ από Έλληνες πολίτες.

Ως ακραίο Μερκελισμό μπορούμε να ορίσουμε την υπέρμετρη υποστήριξη των πολιτικών αυτών, σε σημείο που ο υποστηρικτής να γίνεται ένα είδος τυφλού οπαδού που αποδέχεται εξολοκλήρου ότι ακούει εκ Γερμανίας. Μια ακραία κατάσταση που ο οπαδός φτάνει στο σημείο να επιτίθεται σε οποιαδήποτε έχει διαφορετική άποψη από αυτόν.

Εδώ θα αναλύσουμε το προφίλ του Μερκέλληνα που υποστηρίζει άκριτα τις απόψεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την χώρα μας.

Για να γίνει σωστή ανάλυση πρέπει να εξετάσουμε μια σειρά από παράγοντες μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής:

1) Η ηλικία
2) Η μόρφωση.
3) Το είδος εργασίας που κάνει ο Μερκέλληνας
4) Το οικογενειακό περιβάλλον
5) Το τόπο διαμονής (αστικό, ημιαστικό περιβάλλον, ηπειρωτική η νησιωτική Ελλάδα)
6)Την οικονομική κατάσταση του Μερκέλληνα
7) Τα εμφυλιακά κατάλοιπα αν αυτά υπάρχουν 

8) Τις πολιτικές του απόψεις και το κόμμα που ψήφιζε έως τώρα.

Επειδή υπάρχουν άπειρα υποσύνολα των παραπάνω κατηγοριών, θα αναλύσω τον Μερκέλληνα που είναι 22-30 ετών Πανεπιστημιακής μόρφωσης , κατοικεί σε πόλη .

Ο Μερκέλληνας είναι συνήθως νεοφιλελεύθερος. Λατρεύει το οτιδήποτε ιδιωτικό, πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στο αόρατο χέρι της οικονομίας που ρυθμίζει την αγορά. Συνήθως έως τώρα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία η κόμματα όπως Δράση. Αρκετοί Μερκέλληνες θαυμάζουν τον Κώστα Σημίτη και τις πολιτικές που εφάρμοσε. Πιστεύουν στο χρήμα, και κυρίως στο ευρώ. Η επιστροφή στην δραχμή θα τους έκανε να αφήσουν πίσω την χώρα τους και αγαπημένα πρόσωπα και να φύγουν στο εξωτερικό. Έχουν λεφτά η ονειρεύονται να κάνουν.

Τα άρθρα με τους 100 δισεκατομμυριούχους του forbes τους γοητεύουν. Πιστεύουν ότι για τα δεινά της χώρας φταίνει οι συνδικαλιστές και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Διαβάζουν καθημερινά και ανελλιπώς capital.gr και υιοθετούν τις απόψεις των αρθρογράφων.

Προσθέτουν τις λέξεις που αναπαράγουν οι συγκεκριμένοι στα άρθρα τους στο λεξιλόγιο τους. Τους γοητεύει ο Στέφανος Μάνος η ο Θάνος Τζήμερος. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια Σοβιετία.

Θεωρούν τις τράπεζες πιο ιερές και από την ίδια τους την μάνα. Θα υποστηρίξουν μέχρι τέλους την διάσωση των τραπεζών με κάθε κόστος.

Πιστεύουν ότι αν ακολουθήσουμε τις γερμανικές πολιτικές/εντολές η χώρα θα πάει μπροστά.

Στις κατηγορίες για δωσιλογισμό, γερμανοτσολισμό, και Μερκελισμό απαντούν με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που απάντησε στο δικαστήριο ο Γεώργιος Τσολάκογλου και ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης όταν κατηγορήθηκαν για εθνική προδοσία.

Είναι σίγουρο ότι αν ζούσαν την δεκαετία του 60 θα συμφωνούσαν με την απόφαση του τότε υπουργού της Κυβέρνησης Καραμανλή Σπύρου Θεοτόκη να διαθέσει το ελληνικό κράτος 300.000 δολλάρια εποχής (2,4 εκατομμύρια δολλάρια σημερινά, ενδεχομένως περισσότερα γιατί η μετατροπή έγινε γρήγορα από ενα εργαλείο στο Ίντερνετ χωρίς περαιτέρω ανάλυση) για την προίκα της πριγκίπισσας Σοφίας που θα παντρευόταν τον πρίγκιπα και μετέπειτα βασιλιά της Ισπανίας Χουν Κάρλος. (για την ιστορία σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα της βρεταννικής πρεσβείας περίπου 200.000 χρυσές λίρες βγήκαν από τα ταμεία του κράτους για την προίκα της Σοφίας).

Ο Μερκέλληνας θεωρεί τον εαυτό του ορθολογιστή. Πιστεύει ότι από αυτά που βλέπει και διαβάζει δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που διαλαλεί η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Επειδή έτσι γίνεται και επειδή έτσι λειτουργεί η αγορά απαντάει. Αποφεύγει να εξετάσει τις οικονομικές πολιτικές του πλέον καπιταλιστικού κράτους του κόσμου , των Η.Π.Α μετά την κατάρρευση της Lemman Brothers και την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό ότι πρέπει οι ζημιές των Ελληνικών Τραπεζών να κοινωνικοποιηθούν. Αλλιώς θα γίνουμε Κούβα και Βενεζουέλα.

Γελάει με το σύνθημα περί αξιοπρέπειας. Θέλει ευρώ πάση θυσία.

Του τι δίνουν οι αριστεροί. Ενδεχομένως κουβαλάει εμφυλιακά κατάλοιπα από τις διηγήσεις των προγόνων του. Ίσως στην κατοχή οι πρόγονοι του να μην είχαν πρόβλημα.

Θαυμάζει τον Γερμανό. Δεν θεωρεί πως είναι Έλληνας, βαλκάνιος ανατολίτης. Κατατάσσει τον εαυτό του στην Δύση. Συνθήματα όπως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες του προκαλούν αναγούλα. Παραθέτει οικονομικά στοιχεία στα άρθρα και στις αναλύσεις τους. Κάνει επιλεκτική αναδημοσίευση συγκεκριμένων παραπολιτικών sites και blogs. Γράφει ο ίδιος σε τέτοια sites.

Δηλώνει υπερήφανος υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς. Η επιδότηση που πήρε αυτός η μέλη της οικογένειας του από το κράτος δεν τον χαλάει. Το να κάνει δουλειές εκμεταλλευόμενος τις στρεβλώσεις του ελληνικού κράτους- οικονομίας και να βγάζει πολλαπλάσιο κέρδος από αυτό που βγάζει ο αντίστοιχος Γερμανός με την αντίστοιχη ενασχόληση-επιχείρηση είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για αυτόν.

Δεν αποδέχεται τον όρο ανθρωπιστική κρίση. Δεν πιστεύει ότι υπάρχουν αυτοκτονίες στην κρίση.

Είναι είρων.

Διαβάζει εφημερίδα Καθημερινή , Πάσχο Μανδραβέλη athens voice και lifo. Του αρέσει πολύ το protagon.gr ο Πρετεντέρης ο Ρογκάκος και λοιπά παραπολιτικά sites και blogs.

Του τι δίνουν οι αριστεροί. Το ξαναείπα αλλά αυτό είναι το βασικό για αυτό το επαναλαμβάνω.

Θεωρεί πως η Ελλάδα έχει ηθική υποχρέωση απέναντι στους δανειστές της. Αρνείται πως υφίσταται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων. Δεν θα διαβάσει ποτέ το βιβλίο David Graeber για την ιστορική αφήγηση του χρέους. Πιστεύει ότι να πληρώνεις τα χρέη σου είναι ζήτημα ηθικής τάξης και διαφωνεί πως ο δανειστής είναι εκ φύσεως ανήθικος.

Θα πει ναι, εμείς οι Έλληνες είμαστε χειρότεροι.

Δεν κρατάει ουδέτερη στάση στις διαπραγματεύσεις της Νέας Ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές. Του αρέσουν τα λόγια άλλων Μερκέλληνων όπως το “Ο Ολλανδός ευτυχώς δεν μάσησε” “Σόιμπλε κράτα καλά” .

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Γιατί αυτά τα άτομα έχουν αυτές τις απόψεις; Προφανώς ερχόμαστε πάλι στην αρχική μας λίστα. Για όλα αυτά ευθύνονται οι παράγοντες 1-8 που καταγράφηκαν παραπάνω. Πρέπει να γίνει διεξοδική ανάλυση για το πως η οικογένεια, το περιβάλλον , οι σπουδές , ο τόπος διαμονής και η φύση της δουλειάς επηρέαζουν τόσο έναν άνθρωπο ώστε να ταχθεί τόσο ξεκάθαρα υπέρ σε κάποιον που δεν θέλει το συμφέρον της Ελλάδος αλλά της δικής της χώρας όπως η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Τα επόμενα χρόνια πολλοί ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θα πάρουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και ολόκληρα βιβλία και επιστημονικές αναλύσεις θα γραφτούν για φαινόμενο του Μερκελλισμού.

Μέχρι τότε θα αρκεστούμε στο πιο πάνω υποκειμενικό κείμενο και στο κείμενο του Αντώνη Ανδουλιδάκη για το σύνδρομο του Μερκέλληνα που παρομοιάζει το φαινόμενο με το σύνδρομο της Στοκχόλμης. (Εκεί όπου το 1973, τέσσερις Σουηδοί που κρατήθηκαν ως όμηροι για έξι ημέρες κατά τη διάρκεια μιας τραπεζικής ληστείας, «δέθηκαν» συναισθηματικά με τους τους εγκληματίες που τους κρατούσαν. ). http://www.thepressproject.gr/article/73435

Κατά την ταπεινή μου άποψη ο ακραίος Μερκελλισμός έχει ιστορικά στοιχεία. Είναι παρόμοιο φαινόμενο με τον Ραγιαδισμό την Εποχή της Τουρκοκρατίας. Η λογική των Μερκελλήνων είναι ακριβώς ίδια με την λογική Τσολάκογλου. Οι Μερκέλληνες είναι τα ορφανά της βασίλισσας Φρεδερίκης και της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ασφαλώς κατά την γνώμη μου χρήζει περαιτέρω ιστορικής , κοινωνιολογικής αλλά κυρίως ψυχιατρικής ανάλυσης το φαινόμενο αυτό.

Μέχρι τότε και μέχρι πολυσέλιδες αναλύσεις να λάβουν το φως της δημοσιότητας θα αρκεστώ σε μια ευχή: Πραγματικά ψυχική υγεία και περαστικά σε όλους τους Μερκέλληνες.

Εύα Καϊλή: η νέα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

eva-kaili1Πρόσφατα ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη και σέξυ πολιτικός της Ευρώπης. Η Εύα Καϊλή είναι μια δυναμική γυναίκα που ασχολείται χρόνια με την πολιτική. Ξεκίνησε και αυτή από τον τηλεοπτικό σταθμό mega όπου ήταν η παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου.

Όποιος έχει γνωρίσει την Έυα από κοντά μιλά για μια πολύ μορφωμένη κοπέλα που τόσο με την λάμψη που εκπέμπει όσο και με τον πολιτικό της λόγο μπορεί να πείσει και τον πλέον αναποφάσιστο με τις απόψεις της.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται για την σωτηρία της Ελλάδας

venizelos11Το Πασοκ μετα τις εκλογές και του Ιουνίου είναι και επίσημα 3ο κόμμα με ένα ποσοστό 12,28%.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Βαγγέλης το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων θα αλλάξει όνομα. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο τότε θα διαγραφούν και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τα χρέη του θα τα φορτωθεί ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ.

Ποια είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη;

olgaΠολλά άρθρα έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο για το ποια είναι η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η νέα Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας. Εμείς θα προσθέσουμε μερικές πληροφορίες οι οποίες για κάποιο λόγο δεν αναγράφονται στα περισσότερα βιογραφικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αρχικά να πούμε ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι κόρη του πρώην βουλευτή και Υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ελένης Βαρδινογιάννη (της γνωστής οικογενείας).

Εκλογές βίας και νοθείας από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

«Μη ξεχνάς ποτέ το παρελθόν. Μπορεί να το ξαναχρειαστείς στο μέλλον.» Μάλκολμ Μπράντμπερι

junta spielbox

Ο τίτλος του άρθρου δεν είναι βαρύγδουπος. Περιγράφει ακριβώς το τι συμβαίνει. Το τι θα συμβεί.

Όλο και περισσότερο της τελευταίες μέρες καλλιεργείτε ένα κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία. Επίσης ανοίγουν ξαφνικά προεκλογικά θέματα που μπορούν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.

Όμως εδώ στο magazino24.gr έχουμε μάθει να γράφουμε τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να κάνουμε γενικόλογες αναλύσεις. Το γιατί το site είναι ακόμα σε beta μορφή έχει να κάνει με δικά μας ζητήματα που δεν είναι τις παρούσης. Ευχαριστούμε έστω και τα 10 άτομα που θα διαβάζουν και θα αναμεταδώσουν τα στοιχεία που εγώ και οι συνάδελφοι συγκεντρώσαμε.

Η Ισπανία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα;

 ellada sto_dromo_ispaniasΤα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία δείχνουν το τι θα επακολουθήσει στην Ελλάδα στις επόμενες εκλογές...

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ;

Και οι 2 ψήφισαν το μνημόνιο. Και οι 2 συγκυβερνούν και παίρνουν μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό. Και οι 2 εκφράζουν την πολιτική της Goldman Sachs στην Ελλάδα.

Και οι δημιούργησαν το πελατειακό κράτος το οποίο σήμερα καλούνται να σώσουν από την χρεοκοπία. Αυτό και τους χιλιάδες Έλληνες που μπλέχτηκαν στα γρανάζια του με ή χωρίς δικιά τους ευθύνη.

 Ποια είναι όμως η διαφορά των 2 κομμάτων; Καμία θα πει κανείς.

Τι συμβαίνει με ΕΥΠ, Παρακράτος;

xrisoxoidis Σε έρευνα προχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης σχετικά με το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας γεγονότα που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο η ΕΥΠ είναι κρατική η λειτουργεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων πολιτικών. Το άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα.

Κρατάς τσεκούρι; Αγαπάς τον Λεπέν; Διαδέχεσαι τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής; Το Πασοκ θα σε κάνει υπουργό!

BORIDIS MAKISΠολλά έχουν γραφτεί για τον νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όλοι, λίγο πολύ γνωρίζουμε την πολιτική του δράση.

Δηλώνει περήφανος εθνικιστής, ήταν γραμματέας της ΕΠΕΝ του κόμματος που είχε ιδρύσει από τις φυλακές ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ήταν υποψήφιος του Ελληνικού Μετώπου ένα κόμμα εκπρόσωπος της πολιτικής του Λεπέν στην Ελλάδα. Το 2000 συνεργάστηκε με τον Κώστα Πλεύρη στις τότε εκλογές.

Επίσης  ο Γ. Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στο Χρ. Μαχαίρα («Εθνος» 23.10), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη:

«- Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει».

- Τι εννοείτε "ιστορία";

- Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Όλα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο "καλό παιδί" από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ».

Ο Βορίδης, πάλι, όταν ρωτήθηκε απ' το Στέφανο Κασιμάτη («Καθημερινή» 7.11) για την «περιβόητη φωτογραφία με το τσεκούρι», έσπευσε να καταθέσει τη δική του εκδοχή για το περιεχόμενό της:

voridis2

 

«Τότε ήμουν γραμματέας της ΕΠΕΝ. Η φωτογραφία είναι κάτω από τα γραφεία μας στην Ακαδημίας. Έχουμε δεχθεί επίθεση αναρχικών, οι οποίοι διαδήλωναν για τον φόνο του Καλτεζά. Τα γραφεία μας έχουν πυρποληθεί και στη γωνία έναν δικό μας τον έχουν τσακίσει στο ξύλο. Εμείς, φοβισμένοι μετά την επίθεση, πηγαίνουμε να τον μαζέψουμε, οπλοφορώντας. Δέχομαι ότι το τσεκούρι είναι όπλο. Οτι το φέρω εκείνη τη στιγμή είναι άδικη πράξη. Πρόθεσή μου όμως ήταν η άμυνα. Αυτό ήταν. Εγώ τώρα τι θέλετε να κάνω; Εσείς, βλέπετε, κρίνετε τη φωτογραφία έξω από τις συνθήκες εποχής...».

Παρόλα αυτά τίποτα δεν σταμάτησε τον Γιώργο Παπανδρέου από το να διορίσει και επίσημα τον πρώτο έλληνα ακραίο εθνικιστή υπουργό της χώρας.

Όπως τίποτα δεν θα εμποδίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση με τον Πάνο Μπεγλίτη να δηλώνει σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα λόγω της συμμετοχής στελεχών του ΛΑΟΣ σε αυτή την κυβέρνηση...

Μας δουλεύουν κανονικά...

papadimos-papandreou-samaras-karatzaferis-660Τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα, ζούμε ένα στημένο πολιτικό σκηνικό, μια κοροϊδία εις βάρους του ελληνικού λαού, που όμοια της δεν γνώρισε ποτέ η χώρα και αμφιβάλω αν υπήρξε ποτέ κάτι αντίστοιχο στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Νεο κόμμα ετοιμάζει ο Κουρουμπλής

 ___


 

Στη δημιουργία πολιτικής κίνησης προχώρησε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κος Κουρουμπλής ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πριν λίγους μήνες όταν και ανεξαρτητοποιήθηκε, δηλώνοντας αντίθετος στα μέτρα του μνημονίου.

 

 

Στο πλευρο του ανεξάρτητου βουλευτή τάσσονται η Νίνα Κασιμάτη και ο Αντ.Κοτσακάς οι οποίοι ήταν μέλη στο εθνικό συμβούλιο του Πασόκ και ακόμη ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου, ο κος Ν.Κοτζιάς.

Σκληρή κριτική του Μίμη Ανδρουλάκη σε Σαμαρά και Παπανδρέου

androulakisΣκληρή κριτική άσκησε ο Μίμης Ανδρουλάκης από την πρωινή εκπομπή του Μέγκα. Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε!

Ένταση μεταξύ μελών του ΚΚΕ και αντιεξουσιατών

Black _Red_FlagΈνταση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ μελών του ΚΚΕ του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ με αντιεξουσιαστές.

Όλα ξεκίνησαν στην πορεία της Τετάρτης όπου οι μεν κατηγορούν τους δε.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι προβοκάτορες έβγαιναν από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ενώ οι δεύτεροι απαντούν ότι το μπλοκ του ΠΑΜΕ συνεργάστηκε με την αστυνομία και τα ΚΝΑΤ επιτέθηκαν πρώτοι σε μέλη του αντιεξουσιστικού χώρου. 

Παραιτήθηκε ο Διομήδης Σπινέλλης

spinelisΤην παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου, Διομήδης Σπινέλλης.

Από το υπουργείου Οικονομικών έχει ζητηθεί από τον Δ. Σπινέλλη να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Κοινή επιστολή υπογράφουν 3 Υπουργοί του Πασοκ

DIAMANTOPOYLOY-RAGOYSHS-LOBERDOS-1

Ο Αντρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Ραγκούσης υπάγραφουν κοινή επιστολή με την οποία βάλλονται ενάντια στους συνδικαλιστές. Διαβάστε την επιστολή: