Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ciao Marko...

Μεγάλη πίκρα και θρήνος για το θάνατο του νεαρού αυτού τρελού οδηγού motogp σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος). Η πτώση του θύμιζε κάτι το τετριμμένο, απλά μια ακόμα 'τσουλήθρα' στην αμμοπαγίδα και ένας αγώνας χαμένος. Όμως τελικά ήταν κάτι πολύ πιο σοβαρό, το χέρι του που κόλλησε στη γκαζιέρα έκανε την μηχανή να γυρίσει προς τα δεξιά και να βρεθεί μπροστά από τον Colin Edwards και τον κολλητό του Valentino Rossi που μόλις είδε τι έγινε κοιτούσε πίσω και προσπαθούσε να καταλάβει αν έχει γίνει κάτι σοβαρό. 

 

 

Για τους απλούς θεατές η θέα του κράνους του να φεύγει σαν μπάλα στην άκρη της πίστας μαζί με την χαλασμένη μηχανή του σόκαρε πρωτού δούμε τον Marko ξαπλωμένο στην άσφαλτο. Η εικόνα αυτή δεν έδινε πολλές ελπίδες στο 'παιδί' (24 χρονών) αυτό που η υπέρμετρη οδήγησή του ήταν θέμα συζήτησης στα paddock πολλές φορές.

 

honda rc212v_2011_gresini_marco_simoncelli_05_1024x768

 

 Ο κόσμος τουμηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται σε βαθύ πένθος μιας και σίγουρα ο φόβος του ατυχήματος πάντα υπάρχει, αλλά τις περισσότερες φορές ξεπερνιέται και κυριαρχεί το αίσθημα του άτρωτου ή του αυτοαποκλεισμού του εαυτού μας από τέτοιου είδους ενδεχόμενα.

 

Ο Marko Simoncelli γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1987 και σε πολύ μικρή ηλικία κατέκτησε τον τίτλο στο Minibike championship και κατόπιν εξαιρετικών εμφανίσεων στην κατηγορία των 125 cc στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε και τον τίτλο στο παγκόσμιο των 250 cc. Το 2010 μεταπηδά στην κορυφαία κατηγορία motogp και δείχνει το ταλέντο του. Τραγική ειρωνία η υπογραφή του συμβολαίου με τη Honda λίγο καιρό πριν για τη νέα σεζόν.

 

Μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τους αγώνες και τους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

 

Heaven is waiting for you Marko.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση