Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Χαρίστε τρόφιμα και βοηθήστε τους

FoodBankΕίναι αλήθεια ότι πολλοί συνανθρώπου μας, είτε Έλληνες είτε μετανάστες, πηγαίνουν στα συσσίτια για να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό τους.

Τα συσσίτια αυτά τα διοργανώνει κυρίως η εκκλησία και διάφοροι σύλλογοι.

 

Πριν από λίγο ανακαλύψαμε ένα site, το boroume.gr, το οποίο μας προτρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί τους έτσι ώστε να χαρίσουμε τα τρόφιμα που μας περισσεύουν για να τα διαθέσουν σε άπορους.

Επίσης καλεί εστιατόρια, μαγειρεία και γενικά όποιες επιχειρήσεις πετούν τρόφιμα στα σκουπίδια να επικοινωνήσουν μαζί τους έτσι ώστε να τα δώσουν στον φορέα αυτό για να πάνε σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Καλό θα ήταν λοιπόν και εμείς να συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους δράσεις ή όταν πετάμε τρόφιμα η ρούχα, αντί να τα πετάμε μέσα στον κάδο καλό είναι  να τα αφήνουμε διακριτικά δίπλα σε αυτόν έτσι ώστε κάποιος που τα χρειάζεται να τα πάρει. 

Πολλοί συμπολίτες μας προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και θα πρέπει όλοι μας να τις ακολουθήσουμε έτσι ώστε να βοηθούμε με τον τρόπο μας στην καταπολέμηση του προβλήματος.

Μάλιστα η λεγόμενη "τράπεζα φαγητού" λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο Los Angeles των ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό. 

Σχόλια  

 
0 #1 yaconoxi.gr 15-05-2015 11:19
Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
It's always helpful to read articles from other authors and use something from other sites.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση