Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Η Αθήνα (μας)

Vespa50

 

Θέλεις η νέα μόδα, θέλεις η new age φάση, όλα τείνουν να οδηγήσουν την πολη μας να αλλάζει στιλ και trends καθέ 2-3 χρόνια. τώρα βρισκόμαστε στην αναβίωση των 70s-80s με λίγες επιρροές και από τα 60s. Γεμίσαμε βέσπες ρε παιδιά! τι vespino πια κυκλοφορεί στην πόλη? Από την άλλη βλέπεις μερακλήδες να ανακατασκευάζουν μηχανάκια αντίκες, και κάποιοι ακόμα πιο φιλόδοξοι ini cooper, dc2 και σκαραβαίους!

 

 

Τα ξεθάψαμε όλοι και βουρ βγήκαν στη φόρα τα vintage και γίνανε μόδα. Hypster είναι η ονομασία των φίλων μοδάτων. Καλώς ή κακώς όλοι είμαστε έστω και λίγο ακολουθώντας το ρεύμα θέλωντας και μη. Είναι ωραίο να βλέπεις μια πόλη ζωντανή παρόλο τον βούρκο πάνω στον οποίο πατάει. Είναι ωραίο να βλέπεις κάποια χαρακτηριστικά στις νέες γενιές που αργότερα θα τα θυμούνται οι περισσότεροι. Άλλωστε δεν θα ξεχάσουμε τους μεταλλάδες, την εποχή των rave πάρτυ, των emo κτλ.

 

Θα περιέγραφα σήμερα αυτή την τάση ως new age με στοιχεία electro rock καθώς (και για κάποιους ευτυχώς) η ηλεκτρονική μουσική αρχίζει να απομυθοποιείται και να αποκόπτεται από την παράλληλη χρήση ναρκωτικών. Η πόλη αποκτά ένα πιο φιλελεύθερο και μητροπολιτικό αερά που χωράει όλα τα γούστα, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση συμπλεγμάτων που είχαν ριζώσει στις βάσεις της κοινωνικής μας αντίληψης.

 

Τέλος και για να μην πλατιάζουμε, η Αθήνα βρίσκεται σε μια κατάσταση που προσπαθεί να απορροφήσει πολλά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά αλλά κρατάει και τον ελληνικό της τόνο εκεί που πρέπει. Δεν ξέρω αν το θέλουμε, αλλά θα το γευτούμε.

 

Π.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση