Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

175 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Σικάγο

protest usa

Περίπου 175 άτομα συνελήφθησαν στο Σικάγο το Σάββατο στις διαμαρτυρίες των εκεί αγανακτησμένων. Η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωση των αριθμό των συλλήψεων σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι περισσότεροι συνελήφθησαν σε μια πλατεία όπου είχαν στήσει σκοινές σε μια διαμαρτυρία που εμπνεύεστηκε από τις διαμαρτυρίες των πολιτών στην Wall Street στην Νέα Υόρκη.

 

Οι διαμαρτυρίες προσέλκυσε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Η διαμαρτυρία ήταν μια από τις πολλές σε μια παγκόσμια ημέρα διαδηλώσεων το Σάββατο. Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησε στην Ασία και την Ευρώπη και συνεχίστικε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον,της Βοστόνης,του Λος Άντζελες, του Μαϊάμι και του Τορόντο.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρωθηκαν ύστερα από συννενοήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οι διαδηλωτές διαμαρτήρωνται γιατί δισεκατομμύρια δολλάρια προορίζονται για την διάσωση των τραπεζών την ώρα που υπάρχει μεγάλη ύφεση στην Οικονομία και η ανεργία καλπάζει.

Επίσης θεωρούν ότι το πλούσιο 1% της αμερικανικής κοινωνίας δεν πληρώνει τους φόρους που αναλογούν στην οικονομική τους επιφάνεια και ζητούν ένα πιο δίκαιο και αναλογικότερο φορολογικό σύστημα.

Οι διαδηλωτές του Σικάγο είχαν διαμαρτυρηθεί και έξω από την Αμερικάνικη Κεντρική Τράπεαζα (FED) πριν 23 μέρες.

Πηγή reuters

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση