Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Φρανσουά Ολάντ πήρε το χρίσμα των σοσιαλιστών στην Γαλλία

oladΟ Φρανσουά Ολάντ θα δώσει τη μάχη των Σοσιαλιστών κόντρα στον Σαρκοζί αφού ήταν ο νικητής στην εσωκομματική μάχη με ποσοστό 56,5% έναντι 43,5% της Ομπρί.

Μάλιστα ο Φρανσουά Ολάντ βγαίνει νικητής σε όλες τις δημοσκοπήσεις με αντίπαλο τον Σαρκοζί και αποτελεί την ελπίδα των σοσιαλιστών για επάνοδο στην εξουσία μετά από χρόνια. Οι εκλογές για την προεδρία της Γαλλίας θα γίνουν το 2012. Εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν και επικρατήσει ο Ολάντ θα είναι η πρώτη φορά που Σοσιαλιστής θα καταλάβει την προεδρία έπειτα από 17 χρόνια

.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ που αντιμετώπισε τον Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007 είναι η πρώην γυναίκα του Ολάντ με την ίδια να συμμετέχει στην εσωκομματική διαδικασία περνώντας το ταπεινωτικό ποσοστό του 7% αποκλειόμενη από τον δεύτερο γύρο όπου συμμετείχαν η έτερη άσπονδη φίλη της Μαρτίν Ομπρί και ο πρώιν άνδρας της με τον δεύτερο να είναι τελικά ο νικητής.

Ο Φρανσουά Ολάντ, 57 ετών, τοποθετείται ως εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατικής συναινετικής αριστεράς, προβάλλει ήπιο προφίλ, χιούμορ, επιδεξιότητα και φαίνεται σε θέση να προσελκύσει απογοητευμένους από τον Σαρκοζί κεντροδεξιούς ψηφοφόρους ενώ είπε ότι πρεσβεύει τη «σταθερή αριστερά.

Η επιτυχία των προκριματικών εκλογών προκάλεσε ρεύμα υπέρ της αριστεράς και δίχασε τη δεξιά. Ο Νικολά Σαρκοζί προσπάθησε να τις υποβαθμίσει, αλλά κορυφαίες κυβερνητικές προσωπικότητες τον αντέκρουσαν. Δήλωσαν ότι πρόκειται για μια σημαντική πολιτική διαδικασία που πρέπει να υιοθετήσει και η δεξιά στο μέλλον, αν δεν υπάρχει ένας «φυσικός της υποψήφιος», όπως είναι τώρα ο Γάλλος πρόεδρος.

με πληροφορίες από την Ελευθεροτυπία

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση