Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΥΡΩΠΗ

Φόβοι για πάνω από 500 νεκρούς στην Τουρκία

TURKEY-EARTHQUAKE-2011

Εντείνονται οι φόβοι που μιλούν για πάνω από 500 νεκρούς στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την γείτονα χώρα. 45 κτήρια έχουν ήδη καταρρεύσει με το τον σεισμό να είχε βάθος 20 χιλιόμετρατο οποίο είναι σχετικά μικρό εξού και το μέγεθος της καταστροφής.

Ο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 7.2 ρίχτερ και σύμφωνα με το Cnn Turk το σεισμολογικό κέντρο Καντιλί, το οποίο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, εκτιμά ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 500 και να φτάσουν ακόμα και τους 1.000.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και αρκετοί υπουργοί μεταβαίνουν εσπευσμένα στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αρχές έχουν κινητοποιήσει συνεργεία διάσωσης απ' όλη τη χώρα, προκειμένου να σπεύσουν στις δύο πόλεις. 

To 1999, περίπου 18.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την βορειοδυτική Τουρκία. 

Οι εξεγερμένοι της λιτότητας!!!

liberationΜε αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί σήμερα η μεγάλη γαλλική εφημερίδα liberation. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας συμμετείχαν πάνω από 200.000 χιλιάδες άτομα και ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορική εφημερίδα αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στην Ελλάδα και στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Το πρωτοσέλιδο δείχνει έναν άντρα των ΜΑΤ και από πίσω κάτι να φλέγεται με τον συμβολισμό να είναι έκδηλος για τον αναβρασμό που υπάρχει μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο Φρανσουά Ολάντ πήρε το χρίσμα των σοσιαλιστών στην Γαλλία

oladΟ Φρανσουά Ολάντ θα δώσει τη μάχη των Σοσιαλιστών κόντρα στον Σαρκοζί αφού ήταν ο νικητής στην εσωκομματική μάχη με ποσοστό 56,5% έναντι 43,5% της Ομπρί.

Μάλιστα ο Φρανσουά Ολάντ βγαίνει νικητής σε όλες τις δημοσκοπήσεις με αντίπαλο τον Σαρκοζί και αποτελεί την ελπίδα των σοσιαλιστών για επάνοδο στην εξουσία μετά από χρόνια. Οι εκλογές για την προεδρία της Γαλλίας θα γίνουν το 2012. Εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν και επικρατήσει ο Ολάντ θα είναι η πρώτη φορά που Σοσιαλιστής θα καταλάβει την προεδρία έπειτα από 17 χρόνια