Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Διαθήκη για την ψηφιακή μας περουσία

diathiki"Στον πολυαγαπημένο ανιψιό μου αφήνω τον λογαριασμό μου στο facebook με τους 3000 φίλους μου. Στην αδερφή μου, επειδή της αρέσει η μουσική τον λογαριασμό μου στο itunes και στον αγαπημένο μου γιο τον λογαριασμό μου στο poker έτσι ώστε να τον διαχειριστεί όπως αυτός θέλει. "

 Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Και όμως είμαστε πολύ κοντά όπου κάτι τέτοιο θα γίνεται πράξη. Και αυτό γιατί πλέον όλο και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία έχουν να κάνουμε το διαδίκτυο.

Καθώς καθημερινά αποθηκεύονται ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες, βιβλία, μουσική και άλλα δεδομένα στο Διαδίκτυο και σε ψηφιακή μορφή, το ερώτημα που τίθεται και γίνεται πιο σημαντικό όσο περνάει καιρός, είναι τι θα γίνει με αυτά όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν.

Επίσης για πολλούς ανθρώπους κάποια πράγματα στο διαδίκτυο έχουν συναισθηματική αξία (το κανάλι τους στο youtube π.χ) και έτσι όπως παλιά άφηναν στους συγγενείς αντικείμενα με μεγάλη συναισθηματική αξία, πλέον θα αφήνουν διαδικτυακές υπηρεσίες με τις οποίες ήταν στενά συνδεδεμένοι.

Παράλληλα έχουν ήδη δημιουργηθεί διαδικτυακές υπηρεσίες μετά θάνατον.

Μια τέτοια υπηρεσία, το iCroak  έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους μετά το θάνατό τους. Η ετήσια συνδρομή είναι μεταξύ 10 – 15 λίρες ή 150 λίρες για μία εφ’ όρου ζωής συνδρομή. Ο χρήστης μπορεί να κατηγοριοποίηση τα ψηφιακά περιουσιακά του στοιχεία και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό σε έναν «Προστάτη» για όσα θέλει να διατηρήσει και μετά το θάνατό του.

Ο «Προστάτης» θα δεχθεί ένα e-mail με ένα προσωπικό username και password και το σχετικό link στο iCroak. Όταν το πρόσωπο που τους πρότεινε ως «Προστάτη» πεθάνει, τότε αφού πρώτα έχει καταθέσει το πιστοποιητικό θανάτου στην iCroak, θα έχει πρόσβαση σε όλα όσα του έχει αφήσει ο «μακαρίτης» συγγενής.

Μένει να δούμε λοιπόν αν οι ηλεκτρονικές διαθήκες γίνουν must στο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας στο μέλλον...

Διαβάστε επίσης ποιες είναι οι τιμές του πελλετ, που η χρήση του προσφέρει 70% οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσο ---> πελλετ τιμες

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση