Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Θα κάνει tweet, η apple ;

appleagorazeitwitterΗ Apple «εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει μερίδιο στο Twitter»

Θέλοντας να βελτιώσει τις χαμηλές επιδόσεις της στην κοινωνική δικτύωση, η Apple έχει ολοκληρώσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Twitter για ενδεχόμενη στρατηγική επένδυση στην υπηρεσία, γράφουν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές που «έχουν ενημερωθεί για το θέμα».

  Η Apple σκέπτεται να προχωρήσει σε μία επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να αποτιμήσει το twitter πάνω από τα 10 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την αποτίμηση των 8.4 δισ. δολαρίων που είχε την προηγούμενη χρονιά. Φαίνεται, όμως, ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι ακόμη εμπιστευτικές, ενώ δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Οι έως τώρα συνομιλίες τους, πάντως, φανερώνουν ότι μπορούν να αποκτήσουν μία ισχυρή εταιρική σχέση, που θα ανταγωνιστεί εταιρείες όπως το Google και το Facebook.

 Η αλήθεια είναι, εξάλλου, πως η σχέση της Apple με τους υπόλοιπους «παίκτες» των social media δεν είναι καλή. Οι σχέσεις της με το Facebook, για παράδειγμα, είναι τεταμένες από την εποχή της κατασκευής του Ping, ενός κοινωνικού δικτύου, με επίκεντρο τη μουσική και χαρακτηριστικά του Facebook, το οποίο δεν σημείωσε επιτυχία. Το Facebook, αντίθετα, έχει καλές σχέσεις με τη Microsoft, η οποία κατέχει και ένα μικρό μερίδιο σ’ αυτό. Η Google, πάλι, ανταγωνιστής της Apple στο κομμάτι της αγοράς κινητών τηλεφώνων, έχει αναπτύξει και αυτή το δικό της κοινωνικό δίκτυο Google+.

 Να σημειώσουμε ότι το twitter και η Apple συνεργάζονται ήδη όσον αφορά τα προϊοντα τους. Πρόσφατα, μάλιστα, η Apple ενσωμάτωσε στο λειτουργικό των κινητών, των tablets και των υπολογιστών της χαρακτηριστικά του δημοφιλούς micro-blogging site.

 Αν οριστικοποιηθεί η συνεργασία τους, θα πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση για την Apple, που δε συνηθίζει να επενδύει σε μεγάλες εταιρείες, αλλά σε μικρές start-up, όπως μας έχει δείξει στο παρελθόν. Προς το παρόν, πάντως, και οι δύο εταιρείεςαρνούνται να σχολιάσουν τις φήμες…

πηγη digitallife.gr


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση